Bir zamanlar Anadolu’da


Oscar’da Yabancı Film Aday Aday’ı olarak Türkiye’yi temsil eden Bir zamanlar Anadolu’da (Once Upon A Time In Anatolia) vizyonda. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan filmi New York Film Festivali’nde de olumlu eleştiriler aldı. Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın rol aldığı Bir Zamanlar Anadolu’da filminde Ceylan, bir cinayet soruşturmasını yürüten savcı ile doktorun 12 saatlik gerilimli öyküsünü anlatıyor. Bir Zamanlar Anadolu’da filmini kaçırmayın.

New York Times’ın “Tek kelimeyle büyük bir film” şeklinde değerlendirdiği “Bir Zamanlar Anadolu’da; Moon And Star Project’in girişimiyle, Lincoln Center’da, Walter Reade Salonu’nda gösterildi. Film aynı zamanda bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Asya-Pasifik Film Ödülleri’nde de, en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi sinematografi dallarında aday oldu. Nuri Bilge Ceylan, 2008 yılındaki Asya Pasifik Film Ödülleri’nde “Üç Maymun” filmiyle en iyi yönetmen ödülünü almıştı.

Bir zamanlar Anadolu'da

Filmin Künyesi

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan,
Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Taner Birsel, Cansu Demirci, Ercan Kesal, Nihan Okutucu, Kubilay Tunçer, Murat Kılıç, Fevzi Müftüoğlu, Ufuk Karali, Mehmet Eren Topçak, Turgay Kürkçü, Celal Acaralp, Mehmet öztürk, Fatih Ereli, Hüseyin Bekeç, Uğur Aslanoğlu, Şafak Karali, Muhammet Uzuner, Aziz İzzet Biçici, Ipek Ayaz, Burhan Yıldız, Erol Erarslan, Salih ünal,
Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal,
Senaryo (Kitap): Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal
Yapımcı: Zeynep Özbatur

Karakterler ve Oyuncular

Doktor Cemal rolünde Muhammet Uzuner
Savcı Nusret : Taner Birsel
Komiser Naci : Yılmaz Erdoğan
Arap Ali : Ahmet Mümtaz Taylan
Muhtar : Ercan Kesal
Zanlı Kenan : Fırat Tanış
Maktul Yaşar : Erol Erarslan
Zanlı Ramazan : Burhan Yıldız
Polis İzzet : Murat Kılıç
Abidin : Şafak Karali

Nuri Bilge Ceylan Filmografi
Koza (1995)
Kasaba (1997)
Mayıs Sıkıntısı (1999)
Uzak (2002)
İklimler (2006)
Üç Maymun (2008)
Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

Senaryoları
Kasaba, Norgunk Yayıncılık, 2007.
Mayıs Sıkıntısı, Norgunk Yayıncılık, 2003.
Uzak, Norgunk Yayıncılık, 2004.
İklimler, Norgunk Yayıncılık, 2009

2 Yorum : “Bir zamanlar Anadolu’da”
  1. hanzo hattori ::
  2. nesrin ::

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir