Pembe Panter öksüz kaldı

Blake Edwards

Edwards Pembe Panter’in babası olarak biliniyor
1922 doğumlu Amerikalı yönetmen yazar ve yapımcı Blake Edwards, akciğer iltihabından kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir St John Sağlık Merkezinde bulunan Edwards, hiç Oscar ödülü alamamış fakat 2004 yılında akedemi tarafından onur ödülüne layık görülmüştü.
Özellikle komedi filmi konusunda usta sayılan Edwards, 1922 yılında bir yönetmenin oğlu olarak dünyaya gelmiş. Erken yaşta senaryo yazarı olarak başladığı kariyerine Orson Welles’in Dünyalar Savaşı adlı yapımıyla kısa bir ara vermiş.
Televizyon için dedektiflik hikayelerini senaryolaştıran Edwards, Breakfast at Tiffany’s ve Days of Wine and Roses adlı filmlerla yükselişe geçmiş.

Peter Sellers ve Blake Edwards

Peter Sellers ve Blake Edwards, Pembe Panter’in setinde


Peter Sellers‘la çektiği 6 filmlik Pembe Panter serisi ise yönetmenin herkes tarafından tanınmasını sağlamış.
Edwards hayatı boyunca 38 adet filme imza atmış.

Filmografisi:

▪ The Atomic Kid (1954)
▪ My Sister Eileen (1955)
▪ Bring Your Smile Along (1955)
▪ He Laughed Last (1956)
▪ Mister Cory (1957)
▪ This Happy Feeling (1958)
▪ Operation Petticoat (1959)
▪ High Time (1960)
▪ Breakfast at Tiffany’s (1961)
▪ Experiment in Terror (1962)
▪ Days of Wine and Roses (1962)
▪ The Pink Panther (1963)
▪ A Shot in the Dark (1964)
▪ The Great Race (1965)
▪ What Did You Do in the War, Daddy? (1966)
▪ Gunn (1967)
▪ The Party (1968)
▪ Darling Lili (1969)
▪ Wild Rovers (1971)
▪ The Carey Treatment (1972)
▪ The Tamarind Seed (1974)
▪ The Return of the Pink Panther (1975)
▪ The Pink Panther Strikes Again (1976)
▪ Revenge of the Pink Panther (1978)
▪ 10 (1979)
▪ S.O.B. (1981)
▪ Trail of the Pink Panther (1982)
▪ Victor Victoria (1982)
▪ Curse of the Pink Panther (1983)
▪ The Man Who Loved Women (1983)
▪ Micki + Maude (1984)
▪ A Fine Mess (1986)
▪ That’s Life (1986)
▪ Blind Date (1987)
▪ Sunset (1988)
▪ Skin Deep (1989)
▪ Switch (1991)
▪ Son of the Pink Panther (1993)

Tiffany'de Kahvaltı

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany’s filminden bir karede


Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe  
Bildir